Een ongekend zware Tsunami overspoelt op Tweede Kerstdag 2004 de laaggelegen kustgebieden van onder meer Thailand, Sri Lanka en Indonesië. Als gevolg van de vloedgolf komen tienduizenden mensen om het leven.

Op dinsdag 2 november 2004, even na negen uur in de ochtend, wordt regisseur, columnist en opiniemaker Theo van Gogh in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost van zijn fiets getrokken en doodgeschoten door een moslim terrorist.

André Hazes, de Amsterdamse volkszanger overlijdt op 53 jarige leeftijd aan een hartstilstand. Koningin Juliana overlijdt op 20 maart op 94-jarige leeftijd in Paleis Soestdijk en Prins Bernhardop 1 december in Utrecht op 93-jarige leeftijd.

Op 19 april 2004 wordt astronaut André Kuipers de tweede Nederlander in de ruimte wanneer hij vanaf de lanceerbasis Baikonoer in Kazachstan gelanceerd wordt voor een reis naar het ISS Spacestation.

Facebook wordt opgericht op 4 februari, toen nog "The Facebook" genoemd. Mark Zuckerberg is de medeoprichter en algemeen directeur. Het hoofdkantoor bevindt zich in Californië

Jack Monde, Tekst & Media start officieel als zelfstandig tekst & media bureau. Opdrachtgevers zijn bedrijven en organisaties in zowel de profit- als de non-profitsector en uitgevers van nieuwsbladen, business-to-business magazines en special interest. Specialisaties op het gebied van zorg, horeca, cultuur, onroerend goed en zakelijke dienstverlening.